Ulei de ricin farmaceutic 200 ml

14,46 lei fara Tva

- +

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, dar si datorita calitatii si eficientei de care da dovada. Uleiul de ricin este un produs cunoscut si recomandat pentru proprietatile sale valoroase si spectaculoase in domeniul cosmetic si farmaceutic.

Uleiul de ricin este un remediu natural sigur, la prețuri accesibile, care a fost folosit de ani de zile pentru a trata o varietate de afecțiuni. Este binecunoscuta reputatia uleiului de ricin ca tratament potential pentru cresterea parului.

Uleiul de ricin utilizat in uz extern:

  • inmoaie si elimina pielea aspra, ingrosata, bataturile
  • estompeaza cearcanele
  • netezeste ridurile mici
  • vindeca acneea, impetigo
  • elimina negii
  • are proprietati antiimbatranire, atunci cand este utilizat ca si crema de fata
  • ingrijeste si regenereaza parul, genele si sprancenele
  • lungeste genele
  • ajuta la estomparea cicatricilor
  • este indicat in arsuri, ulcere, rani, taieturi
  • stimuleaza cresterea parului, imbunatateste aspectul lui, facandu-l moale si stralucitor
  • are efect antipigment, albeste si hraneste pielea
  • intareste unghiile
  • ajuta la ingrijirea cuticulelor
  • previne aparitia vergeturilor
  • confera parului stralucire si hidratare, previne despicarea firului de par
  • ajuta la prevenirea matretei

 

Ulei de ricin – descriere

Uleiul de ricin este un ulei vegetal obținut prin presarea semințelor plantei de ricin. Este un lichid galben pal, vâscos, cu un miros distinct, cu o concentrație mare de acizi grași nesaturați. Acizii grași care alcătuiesc uleiul de ricin sunt extrem de hrănitori pentru piele.

Produsul ulei de ricin este utilizat in principal ca ingredient in fabricarea derivatilor pe baza de ricin, medicinale. De asemenea, este folosit pentru frumusețe și în compozita produselor cosmetice, a săpunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj și a altor produse de uz frecvent.

Atestarile utilizării sale în scopuri medicale datează încă din anul 1550 I.C. când egiptenii îl foloseau pentru a trata iritațiile ochilor. Astăzi, uleiul de ricin este utilizat pe scară largă ca ingredient în produsele cosmetice, dar si in industrie.

Uleiul de ricin era folosit în trecut pentru colorarea părului în nuanțe închise, sau pentru aspectul de nuanțator. Deoarece este foarte hrănitor pentru firul de păr, uleiul de ricin face părul să strălucească și să pară mai închis la culoare din această cauză.

Uleiul de Ricin este considerat un remediu valoros, natural care poate imbunatati conditia fizica a corpului (par, gene, sprancene, fata, corp), ii ofera rezistenta si frumusete. Este 100% pur, fara adaos.

Beneficiile uleiului de ricin

Utilizat extern, uleiul de ricin are nenumarate beneficii, printre care:

  • varfurile despicate sunt remediate rapid
  • poate inlocui cu succes balsamul de par obisnuit
  • stimulează producția de colagen și elastină
  • reduce inflamațiile, durerile articulare si de sciatica
  • este ideal pentru masaje corporale și faciale
  • hidratarea pielii decolteului și a gâtului
  • demachierea tenului
  • cicatrizarea ranilor
  • inchide la culoare părul
  • face adevarate minuni pentru unghii
  • imbunatateste aspectul pielii din jurul ochilor
  • in combinație cu puțin bicarbonat de sodiu, poate reduce punctele negre de pe față
  • reduce umflaturile
  • estompeaza pungile de sub ochi si dimensiunea cosurilor inflamate
  • ajuta la reducerea petelor de varsta
  • calmeaza muscaturile de insecte, diminuand inflamatia si mancarimile

Beneficiile uleiului de ricin pentru barbati

Uleiul de ricin poate fi folosit cu rezultate remarcabile si de catre barbati.

Cateva dintre utilizarile produsului ulei de ricin la barbati sunt:

  • pentru o barba deasa si frumoasa
  • pentru par devitalizat, casant
  • pentru caderea parului/alopecie
  • pentru stimularea cresterii parului
  • pentru probleme ale unghiilor
  • piele deteriorata, intarita, bataturi
  • estomparea cicatricilor
  • grabeste vindecarea ranilor
  • ajuta la evitarea formarii cicatricilor
  • pentru scalpul uscat sau alte probleme ale scalpului

Ulei de ricin – proprietati

Uleiul de ricin are urmatoarele proprietăți terapeutice:

  • antibacteriene
  • antioxidante
  • antiinflamatoare
  • emoliente
  • hidratante
  • regenerante
  • germicide
  • insecticide
  • fungicide

Proprietăți organoleptice: lichid clar, culoare gălbuie, vâscozitate ridicată ( este cel mai dens ulei vegetal), aproape inodor.

Aspect la 25°C: Lichid clar fara substante suspendate
Acid gras liber: max 0,30

Punctul său de fierbere este 313 °C și densitatea de 961 kg/m3.

Ulei de ricin – utilizare
  • in industria cosmetica
  • farmaceutica
  • in fabricarea sapunurilor
  • la fabricarea vopselurilor si a maselor plastice
  • ca parte din carburantii ecologici
Ulei de ricin – aplicare

Uleiul de ricin are o consistenta groasa. Poate fi folosit ca atare, prin aplicare directa, sau in combinatie cu alte uleiuri/creme. Uleiul de ricin poate fi combinat in mod armonios cu alte tipuri de uleiuri, cum ar fi: uleiul de struguri, uleiul de migdale, uleiul de cocos, etc. De asemenea, i se pot adauga cateva picaturi de ulei esential, pentru o nota parfumata.

Datorită texturii sale, uleiul de ricin se foloseste în cantități mai mici, astfel incat se consuma intr-un timp mai indelungat.

Înainte de a aplica ulei de ricin pe par, sprâncene, gene, fata sau corp, efectuați un test pentru a vă asigura că nu veți avea o reacție alergică. Pentru a face un testul: aplicați câteva picături de ulei de ricin pe partea inferioară a brațului. Așteptați cel puțin 24 de ore pentru a vedea dacă zona dezvoltă simptome de alergie, cum ar fi roșeață, umflături sau mâncărime. Dacă nu dezvoltați reacții alergice, puteți continua să utilizați uleiul.

Cateva modalitati de aplicare a uleiului de ricin:

Aplicarea uleiului de ricin pe sprancene

Cel mai bine aplicati uleiul noaptea, înainte de culcare, astfel încât uleiul gros să rămână pe sprâncene în timp ce dormiți. Este bine să protejați perna cu un prosop. Asigurați-vă că sprâncenele sunt curate și lipsite de machiaj. Folosiți o discheta demachianta sau o periuta curată de rimel pentru a aplica o cantitate mică de ulei de ricin pe sprâncene. Masați ușor, avand grijă ca uleiul să nu intre în contact cu ochii. Dacă intra in contact cu ochii, spălați-l imediat. Dimineața spălați uleiul de ricin de pe sprancene cu apă sau cu un produs de curățare.

Aplicarea uleiului de ricin pe gene

Cu un pic de răbdare și perseverenta, v-ati putea bucura de gene mai lungi și mai frumoase cu ajutorul uleiului de ricin.

Înainte de a cumpăra ulei de ricin, citiți eticheta pentru a va asigura că este ulei de ricin pur (compozitie: ulei de ricin 100%). Uleiul de ricin care a fost amestecat cu alte uleiuri sau ingrediente poate provoca iritații sau nu produce rezultatul pe care îl asteptati.

Cel mai bun moment pentru a vă trata genele este înainte de culcare. Asigurați-vă că genele sunt curate și complet lipsite de machiaj. Aplicati o cantitate mică de ulei de ricin pe gene inmuind ușor o discheta demachianta sau o periuta de rimel curata în ulei, rulați delicat discheta de-a lungul vârfului liniei genelor, având mare grijă să nu permiteți uleiului să intre în ochi (uleiul care pătrunde în ochi poate fi extrem de iritant și trebuie spălat imediat cu apă). Spălați uleiul de ricin dimineața cu apă sau demachiant.

Aplicarea uleiului de ricin pe par

Uleiul de ricin se aplica pe par pentru a stimula cresterea parului. Se poate aplica atat pe parul umed, cat si pe cel uscat. Este totusi mai bine sa fie aplicat pe parul uscat; daca este aplicat pe parul umed, exista posibilitatea ca parul sa ramana uleios dupa spalare.

Veți avea nevoie de următoarele consumabile: ulei de ricin, un tricou vechi, manusi de unica folosinta, perie aplicatoare, pieptene, casca de dus, prosop mare. Folositi tricoul vechi pentru a preveni pătarea hainelor. Puneți-va mănușile și începeți să aplicați uleiul de ricin pe scalp cu ajutorul periei aplicatoare sau a mainilor, apoi masati usor. Aplicați ulei de ricin pe restul părului, folosind pieptenele pentru a asigura o acoperire uniformă. Părul ar trebui să devina umed, fara a fi imbibat cu ulei. Odată aplicat, puneți-va casca de duș, asigurându-vă că părul este băgat complet în interior. Stati cu casca pe cap cel puțin două ore. Acest lucru oferă uleiului suficient timp pentru a actiona. După două ore, spalați părul cu șampon și balsam si bucurati-va de stralucirea lui.

Aplicarea uleiului de ricin pe fata

Cum se folosește uleiul de ricin pentru fața? Se poate folosi ca atare, in locul cremei obisnuite, sau ca o masca de fata. De asemenea, fiind un ulei gros, uleiul de ricin poate fi amestecat cu ulei de cocos, ulei de migdale sau ulei de masline. Totodata, pentru un efect extra-hidratant, poate fi combinat cu untul de shea .

Aplicați acest amestec pe față înainte de culcare, după ce vă curățați pielea. Puteți ramane cu uleiul pe fata peste noapte sau îl puteți șterge cu un prosop cald după 1-5 minute.

Aplicarea uleiului de ricin pe maini

Uleiul de ricin poate fi folosit ca o crema hidratanta de maini, prin aplicarea uleiului pe maini urmata de masarea acestora, inainte de culcare.

Compozitie:

  • 100% ulei vegetal de ricin.

Ambalaj: 200 ml

Atentie!

  • A nu se utiliza intern
  • A se evita contactul cu ochii
  • În cazul în care apar iritații se recomandă încetarea aplicării pe piele
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor

 

Surse

 

Disclaimer

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

 

 

Greutate 1 kg

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de ricin farmaceutic 200 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…

  • Alcool izopropilic 99.9% – 1 litru, 500 ml, 200 ml

    9,00 lei421,20 lei fara Tva

    Alcoolul izopropilic este principalul ingredient folosit in producerea dezinfectantilor virucizi si bactericizi, atat pentru suprafete cat si pentru maini. Mai multe detalii, oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii, aici.

    Reteta in limba romana pentru dezinfectantul de maini oferita de OMS poate fi gasita aici.

    Dezinfecteaza cu succes toate suprafetele si este folosit ca ingredient principal in compozitia dezinfectantilor si produselor biocide,fiind mult mai eficient decat alcoolul etilic denaturat sau alti alcooli din aceasta categorie.

    Datorită proprietăţilor sale degresante şi dezinfectante, alcoolul izopropilic are multiple întrebuinţări, fiind folosit, printre altele:

    • pentru dezgheţarea parbrizului şi a geamurilor
    • pentru curatarea pastei termoconductoare
    • pentru curăţarea şi dezinfectarea:
      • aparatelor electronice (monitoare, display lcd)
      • aparatelor electrocasnice (cuvele maşinilor de spălat)
      • componentelor electronice (cilindrii şi capetele înfundate ale imprimantelor)
      • geamurilor
      • pensulelor de machiaj
      • pensulelor utilizate în pictură
      • lanţurilor de bicicletă
      • urmelor rămase după polish
      • urmelor lăsate de ceară, adezivi, markere etc.
  • Pachet alcool izopropilic si apa distilata

    23,40 lei fara Tva

    Pachetul cuprinde 1 litru de alcool izopropilic concentratie 99.9% si 1 litru de apa distilata puritate 99.98%.

    Alcoolul izopropilic este principalul ingredient folosit in:

    • producerea dezinfectantilor virucizi si bactericizi, atat pentru suprafete cat si pentru maini
    • compozitia solutiilor de curatare si dezinfectare suprafete de tip touchscreen si ecrane LCD sau cu plasma

    Alcoolul izopropilic are nenumarate intrebuintari, fiind utilizat pentru:

    • curatarea si dezinfectarea telefoanelor, telecomenzilor, laptopurilor, mouse-urilor, tastaturilor, monitoarelor, televizoarelor si altor echipamentele IT&C
    • eliminarea murdariei si degresarea obiectelor artistilor: pensule, palete, spatule, dalti, cutite
    • curatarea urmelor lasate de ceara, adezivi sau markere
    • curatarea eficienta a aparatele electrocasnice (cuptor cu microunde, cuva masinii de spalat sau a uscatorului)
    • curatarea componentelor electronice (diode, conectori)
    • inlaturarea urmelor lasate de lavabil, vopsea polish, vaselina
    • dezghetarea parbrizului in sezonul rece
    • curatarea in mod eficient a pensulelor de machiaj, buretelui pentru fard sau beautyblender-ului fondului de ten
    • curatarea oglinzilor si geamurilor, atat din casa cat si din masina(interior si exterior).

    Apa distilata se foloseste pentru:

    • diluarea lichidelor de tip antigel
    • diluarea lichidelor de spalare parbriz
    • completarea nivelului electrolitului in acumulatoarele electrice
    • aparatele de calcat
    • racirea motoarelor cu combustie interna

    Apa distilata este obtinuta prin 3 metode de distilare, astfel incat nu contine nici minerale, nici clor, drept urmare nu lasa urme.

    Apa distilata si alcoolul izopropilic intra in componenta alcoolului tehnic.

Apasă Enter pentru a căuta

Coş de cumpărături

No products in the cart.